یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

آموزش تهیه کشک خشک از ماست و آموزش کشک مایع

عکس, آموزش تهیه کشک خشک از ماست و آموزش کشک مایع

برای درست کردند کشک بهتر است از ماست ترش( برای ترش کردن ماست شیرین آن را سه روز بیرون از یخچال بگذارید ) استفاده کنید برای یک کیلو ماست ترش به یک لیتر آب نیاز دارید ( لیوان فرانسوی را به میزان  بار و نصفی پر کنید ) نمک را بر حسب سلیقه خود اضافه کنید.

ماست را با آب مخلوط کنید. نمک را اضافه کنید. در این مرحله زیاد نمک اضافه نکنید، چون احتمال شور شدن آن وجود دارد. مخلوط را در بطری بریزد و در آن را ببندید. بطری را تکان دهید و هم بزنید. بعد از اینکه کاملا یکدست شدند، یک قابلمه با اندازه مناسب را روی حرارت قرار دهید. مخلوط را در قابلمه بریزید و بجوشانید. ۱۰ دقیقه برای جوشیدن کافی‌ست.

وقتی دوغ به دست آمده جوش آمد، بریده خواهد شد. یک دستمال تمیز نخی بردارید و دوغ بریده شده را در آن بریزید و آن را به جایی آویزان کنید.

زیر کیسه پارچه‌ای را یک ظرف قرار دهید تا آب آن هدر نرود. حدود ۸ یا ۹ ساعت طول می‌کشد که دوغ، آب خود را از دست بدهد. بعد از اینکه آب دوغ خارج شد، کشک را از کیسه بیرون بیاورید. نمک آن را بچشید. اگر نمک آن کم بود، در این مرحله اضافه کنید.

به اندازه یک گردو از مایه به دست آمده را بردارید و به شکل گلوله در آورید. می‌توانید کشک‌ها را به شکل استوانه‌ای و لوله‌ای هم درست کنید.

کشک‌ها را در جایی قرار دهید که از همه طرف، هوا در جریان باشد، مثلا داخل یک سبد بگذارید و از سطح زمین کمی فاصله دهید. هر از گاهی، آن‌ها را بچرخانید تا زودتر خشک شوند. بعد از خشک شدن، آن‌ها را در ظرف در دار بگذارید. اگر کمی مرطوب‌تر برمی‌دارید، بهتر است آن‌ها را در یخچال قرار دهید تا کپک نزنند.

طرز تهیه کشک خانگی مایع 

مایه کشک را بعد از اینکه آب آن خارج شد، با کمی آب تصفیه شده و نمک در مخلوط‌کن بریزید و بزنید تا به غلظت دلخواهتان برسد. مدت زمان ماندگاری کشک ماریع در یخچال ۳ روز و در فریزر ۳ ماه است. می‌توانید کشک‌ها را در قالب یخ بریزید و تا به شکل دلخواهتان دربیاید.

فوت و فن‌های طرز تهیه کشک خانگی

اگر کشکتان زیادی خشک شده بود، ۲ یا ۳ قاشق از آبی که از ماست خارج شده است، به کشک اضافه کنید.

هنگامی که کیسه را آویزان کرده‌اید، برای خالی شدن آب، به آن فشار نیاورید. اجازه دهید به آرامی آب اضافی آن بدون دخالت شما خارج شود.

اگر بعد از ریختن دوغ در ظرف متوجه شدید که ماستتان کره زیادی دارد، یک قالب کوچک یخ را در آن بیندازید. کره‌ها دور یخ جمع می‌شوند. کره‌ها را جدا کنید و سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید.

می‌توانید سبزی خشک معطر دلخواه مثل آویشن، مرزه یا پودر موسیر را هم در این مرحله به کشک اضافه کنید.

یکی دیگر از راه‌های جدا کردن کره از دوغ، این است که مخلوط ماست و آب (دوغ) را در بطری بریزید و به هم بزنید. در این حالت کره در قسمت ابتدایی بطری جمع می‌شود. بهتر است همه کره را جدا نکنید، چون باعث از هم پاشیدن کشک می‌شود.

اگر کره دوغتان کم بود، از کمی آرد استفاده کنید تا کشک‌ها خودشان را بگیرند. بد نیست بدانید که هر چقدر دوغتان چرب‌تر باشد، کشکتان پس از خشک شدن، تیره‌تر خواهد شد.

اگر از همان ابتدا ماست‌تان ترش نیست و می‌خواهید ماست را در جایی قرار دهید که تخمیر و ترش شود، در ظرف را کاملا نبندید تا نترکد.آبی را که از کیسه خارج شده است، می‌توانید به قره قروت تبدیل کنید.

در طرز تهیه کشک بادمجان، آش رشته، کشک کدو و سایر انواع غذا با کشک از هر دو انواع کشک می‌توانید استفاده کنید.

نبش کوچه شهید اکبریان آذر، پلاک ۵۷ ، طبقه دوم غربی

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر