آموزش گرفتن سرکه پنج میوه پر خاصیت
مایهخمیر فوری ۲ قاشق سوپخوری…………………………………شکر ۲ قاشق سوپخوری
میخک ۵ عدد…………………………………چوب دارچین ۲ تکه
جوزهندی رندهکرده ۲ قاشق چایخوری…………………………………سرکه قرمز ۱ لیتر
آب ۲ لیتر…………………………………سبزی معطر* خردکرده ۶۰۰ گرم
نمک ۲ قاشق سوپخوری…………………………………کیوی با پوست خردکرده ۲ کیلوگرم
انگور ۲ کیلوگرم…………………………………پرتقال پوستکنده و فیلهکرده۲ کیلوگرم
سیب پوستکنده و خردکرده ۱ کیلوگرم…………………………………گلابی پوستکنده و خردکرده ۱ کیلوگرم
* نعنا، ترخون، برگ کرفس، ساقه کرفس، از هر کدام ۱۵۰ گرم
نخست آب را بجوشانید تا به دمای ۱۰۰ درجه سانتیگراد، برسد. سپس سبزی را همراه با نمک درون آب بریزید و از روی اجاق بردارید.
در ظرف را ببندید و آن را ۲۴ ساعت کنار بگذارید. آنگاه میوهها را همراه با مایهخمیر، شکر، میخک، چوب دارچین، جوزهندی و سرکه به سبزی بیفزائید و با قاشق چوبی هم بزنید.
اینک مخلوط فراهمکرده را در ظرف مناسبی بریزید، درش را بگذارید و دور تا دور در را با خمیر فراهم کرده از آرد، آب و روغن ببندید.
اکنون آن رادر جای خشک و خنک نگه دارید. بعد از ۲۵- ۳۰ روز سرکه را صاف کنید و ۵ دقیقه، بجوشانید. همین که سرکه میوه خنک شد، آن را در شیشه مناسبی بریزید و در جای خشک و خنک نگهدارید.