یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

روش پخت نان کاکولی با آرد نانوایی

عکس, روش پخت نان کاکولی با آرد نانوایی

برای پخت این نان سنتی و خوشمزه مردم چهار محال بختیاری به آرد نانوایی ، مایه خمیر فوری ، شیر ، گردوی خرد شده، کشکش ، رازیانه  ف زیره سیاه ، سیاه دانه ، شکر ، روغن و … نیاز دارید. این نان داخل فر پخته می شود.

مواد لازم نان کاکولی
آرد نانوایی ۳-۴ لیوان
شیر ۱ پیمانه
مایه خمیر فوری ۱ قاشق غذاخوری
شکر ½ پیمانه
روغن مایع ½ پیمانه
گردوی خرد شده ¼ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
کشمش ¼ پیمانه
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
نمک ¼ قاشق چایخوری
زعفران ۱ قاشق چایخوری
زیره سیاه ۱ قاشق چای خوری
رازیانه ۱ قاشق چای خوری
سیاه‌دانه ۱ قاشق چای خوری
مواد رومال
تخم مرغ ۱ عدد
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
کنجد به مقدار کافی

نخست  ۱ قاشق از روغن مایع را درون یک تابه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم. پس از اینکه روغن داغ شد، زردچوبه را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا عطر آن خارج شود.

زعفران دم کرده را به همراه شیر به تابه اضافه کرده و کمی هم می زنیم، سپس تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم تا مواد ولرم شوند. در ادامه تخم مرغ را به همراه باقیمانده روغن درون یک کاسه بزرگ می ریزیم.مواد را با همزن مخلوط می کنیم تا ترکیب شوند، سپس مایه خمیر فوری را به همراه شکر، کشمش، گردوی خرد شده، زیره، رازیانه و سیاه‌دانه به کاسه اضافه کرده و مواد را کمی هم می زنیم تا یکدست شوند.

ترکیب شیر، زردچوبه و زعفران را به کاسه اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم تا بافت مواد یکدست شود، سپس آرد را درون الک می ریزیم و به صورت کنترل شده روی مواد داخل کاسه الک می کنیم.در همین حین مواد را با لیسک یا قاشق چوبی مخلوط می کنیم تا خمیری نرم و لطیف که به دست نمی چسبد شکل بگیرد. پس از اینکه خمیر دیگر به دست نچسبید، اضافه کردن آرد را متوقف می کنیم.

حالا خمیر را ۵ دقیقه ورز می دهیم، سپس یک کاسه بزرگ را با روغن چرب کرده و خمیر را درون آن قرار می دهیم. در ادامه روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و اجازه می دهیم خمیر به مدت یک ساعت در فضای آشپزخانه استراحت کند.پس از گذشت این زمان فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم و اجازه می دهیم گرم شود. در همین حین پف اضافی خمیر را با دست می گیریم و آنرا کمی ورز می دهیم، سپس به سطح کار منتقل می کنیم.

حالا خمیر را به تکه های ۱۵۰ گرمی تقسیم کرده و هر تکه را چانه می کنیم. در ادامه سینی فر را با کاغذ روغنی می پوشانیم، سپس چانه ها را با وردنه با قطر نیم سانتی متر به صورت یکدست باز می کنیم.با نوک انگشت روی خمیرهای پهن شده نقش ایجاد می کنیم، سپس خمیرها را به سینی فر منتقل می کنیم. در ادامه مواد رومال را با هم ترکیب کرده و روی خمیرها  را رومال می کنیم.

حالا مقداری کنجد روی خمیرها می پاشیم و آنها را درون فر قرار می دهیم تا بپزند. پس از گذشت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه، فر را خاموش کرده و گریل را روشن می کنیم تا روی نان ها طلایی شود، سپس نان ها را از فر خارج می کنیم.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر