یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
سلامت

زعفران چگونه به سرعت آلزایمر را درمان میکند

عکس, زعفران چگونه به سرعت آلزایمر را درمان میکند

یکی از بهترین گیاهان برای پیشگیری و درمان آلزایمر زعفران است . شما می توانید با مصرف مدام ومرتب زعفران مانع زوال عقل شوید.

زعفران (Crocus Sativus Linnaeus)، نوعی ترکیب گیاهی متعلق به خانواده Iridaceae است که در ایران، یونان، مراکش، هند، اسپانیا و ایتالیا کشت داده می‏شود. ایران تولید کننده ۸۰ درصد زعفران سالانه کل دنیا است. آنالیز شیمیایی کلاله Crocus Sativus نشان‏دهنده حضور بیش از ۱۵۰ ترکیبات فرار و غیرفرار است که تاکنون ۵۰ نوع از این ترکیبات شناسایی شده‏اند. ترکیبات فرار شامل ترپن‏ها، الکل ترپن و سایر استرها می‌باشند که از این میان Safranal اصلی‏ترین ترکیب است. ترکیبات غیرفرار عبارتند از: کروسین، کروستین، پیکروکروسین سافرانال و فلاونوئیدها همچون کروستین و کامپفرول. کروسین و استرهای گلیکوزیلی کروستین، کاروتنوئیدهای محلول در آب و مسئول رنگ زیبای زعفران هستند. پیکروکروسین و گلیکوزید سافرانال مسئول طعم تلخ زعفران است. سافرانال ترکیب اصلی روغن ضروری تقطیر شده آن و نوعی آلدهید مونوترپن است که نشان‏دهنده رایحه خوش زعفران است. انواع کاروتنوئیدهای لیپوفیل زعفران شامل لیکوپن، آلفا و بتا کاروتن و زئازانتین است.در عصاره متانولی گلبرگ زعفران کمپفرول نیز دیده شده است. فلاونوئیدها به خصوص لیکوپن، آمینواسیدها، پروتئین‏ها، نشاسته، صمغ‏ها و دیگر ترکیبات نیز یافت شده‏اند. زعفران مقادیر ناچیزی تیامین و ریبوفلاوین دارد. به علت اثرات سافرانال و سایر کاروتنوئیدها در کاهش التهاب، ضدتشنج، ضدافسردگی، بهبود یادگیری و رفتار، فعالیت‏های آنتی‏اکسیدانی، نقش زعفران به عنوان ترکیب دارویی به وفور در مطالعات مطرح شده است. مهم‏ترین اثرات سلامت‏بخشی زعفران مربوط است به فعالیت آن در برابر انواع گوناگونی از سرطان‏ها، اختلالات گوارشی، بیماری‏های قلبی- عروقی، آلزایمر و افسردگی خفیف تا متوسط. عمده اثرات درمانی مفید زعفران را می‏توان به خواص آنتی‏اکسیدانی و ضدالتهابی عصاره زعفران و اجزای فعال تشکیل‏دهنده آن نسبت داد. تأثیر مثبت زعفران و ترکیبات فعال آن بر کاهش اضطراب و افسردگی دیده شده است و تا حد زیادی خاصیت ضد افسردگی دارد. زعفران بر سیستم‌های مختلف نوروترانسمیتر در مغز اثر گذار است.مصرف زعفران با تعدیل مسیرهای نوراپی‏نفرین و دوپامین و نیز مهار برداشت مجدد سروتونین می‏تواند برخی اختلالات روحی و روانی از جمله افسردگی و اضطراب را بکاهد. افزایش سطح سروتونین باعث القای حس خوشایند و آرامش در افراد شده و به دنبال آن از میزان افسردگی و اضطراب کاسته می‌شود. همچنین زعفران با تعدیل در سروتونین، دوپامین، گلوتامات و نیز نوراپی‏نفرین در مغز می‌تواند تأثیر مثبتی بر خلق و خوی افراد داشته باشد. آنزیم مونوآمین اکسیداز ۱ انسانی توسط برخی از داروهای ضد افسردگی مورد هدف قرار گرفته و مهار می‌شود و از این طریق دارو مؤثر واقع می‏گردد. زعفران با مهار آنزیم مونوآمین‏اکسیداز قادر است همانند داروهای ضد افسردگی عمل کند، لذا در کنترل بسیاری از اختلالات روحی و روانی زعفران می‏تواند مؤثر واقع شود.

عفران دارای اثرات محافظتی بر روی سیستم عصبی و اختلال شناختی در بیماران مبتلا به AD است و مواد شیمیایی موجود در آن دارای خواص آنتی‏اکسیدانی، ضدالتهابی و ضد آمیلوئیدوژنیک هستند. توانایی زعفران در درمان AD خفیف تا متوسط ممکن است به دلیل توانایی آن در مهار تجمع و رسوب پلاک های β-آمیلوئید باشد. کلاله‏های زعفران دارای خواص آنتی‏اکسیدانی خوبی بوده و مهار فیبریلوژنز β-آمیلوئید را به روش وابسته به زمان و وابسته به دوز انجام می‏دهند به نظر می‏رسد. زعفران و ماده اصلی تشکیل دهنده آن کروسین با کاهش هیپرفسفوریلاسیون پروتئین Tau و تشکیل β-آمیلوئید اثرات درمانی در برابر AD دارند. کروسین قادر به تنظیم سطح گلوتامات، کاهش استرس اکسیداتیو و تعدیل پلاک‏های β-آمیلوئید و پروتئین Tau است. کروسین می‏تواند یادگیری و اختلالات حافظه و استرس اکسیداتیو را بهبود بخشد. سافرانال فقط با اتصال به مهارکننده‏های تجزیه استیل کولین ارتباط برقرار می‏کند، اما کروستین و دی‏متیل‏کروستین به طور همزمان به مکان‌های آنیونی کاتالیزوری و محیطی متصل می‏شوند. درمان همزمان کروسین با تعدیل مسیرهای سیگنالینگ MAPK به میزان قابل توجهی باعث بهبود MDA، β-آمیلوئید و پروتئین Tau می‌شود و اهمیت کروسین را در درمان AD برجسته می‏کند. همچنین زعفران و به ویژه ماده اصلی آن، کروسین اثرات مفیدی در تأخیر در پیشرفت AD در بیماران دارد. آن‌ها می‏توانند فعالیت مهارکننده‏های تجزیه استیل کولین را مهار کنند، سطح کورتیکواسترون را کاهش دهند و تجمع پلاک‏های β-آمیلوئید و پروتئین Tau را تعدیل کرده و نقایص شناختی از جمله یادگیری و حافظه را کاهش دهند. علاوه بر این، آن‌ها می‏توانند افسردگی و اضطراب را بهبود بخشند، علائمی که اغلب با بیماران AD همراه هستند.با توجه به اثرات مفید زعفران در بسیاری از ارگان‏های بدن و نقش آن در بهبود اختلالات عصبی نظیر افسردگی، آلزایمر و … پیشنهاد می‏شود از این ماده غذایی مفید در تغذیه روزمره بیشتر استفاده شود تا اینکه تنها به عنوان چاشنی در پخت و پز مصرف شود.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر