طرز پختن و فوت و فن های خورشت غوره مسما با مرغ
بادمجانهای پوست کنده را از وسط نصف کنید؛ سپس روی آنها کمی نمک بپاشید و بادمجانها را یک ساعت کنار بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود. بادمجانها را پس از این مدت بشویید و خوب خشک کنید. شما میتوانید کلاهک بادمجان را جدا نکنید.یک تابه با کمی روغن روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس بادمجانها را در روغن سرخ کنید. وقتی یک طرف آنها سرخ شد، بادمجانها را برگردانید تا طرف دیگر هم بهخوبی سرخ شود. بادمجانها را پس از سرخ شدن روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا کاغذ روغنی پهن کنید تا روغن اضافه آنها کشیده شود. رانهای مرغ را با یک عدد فلفل دلمه خرد شده و یک عدد پیاز چهار قاچ، کمی نمک و زردچوبه در یک قابلمه بریزید و روی آنها آب بریزید تا آب حدود دو سانتیمتر روی مواد را بپوشاند. قابلمه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس شعله گاز را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مرغها برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزند. مرغها را پس از پخت از آب مرغ دربیاورید و کنار بگذارید.در یک تابه نچسب دو تا سه قاشق غذاخوری روغن بریزید و بگذارید روی حرارت متوسط گاز داغ شود. سپس تکههای مرغ پخته را در تابه قرار دهید. گوجه فرنگیهای از وسط نصف شده را نیز در کنار مرغها بچینید. کمی هم زعفران دمکرده روی مرغها بریزید تا غذای شما خوشعطرتر شود.پس از پخت گوجهها و برشته شدن مرغها، آنها را از تابه دربیاورید. سپس یک عدد پیاز خلالی خرد شده و یک عدد فلفل دلمهای خرد شده را در همان تابه با کمی زردچوبه تفت دهید تا نرم و سبک شوند. پس از طلایی شدن پیازها، غوره تازه یا یخزده را اضافه کنید و کمی تفت بدهید.آب مرغ را به مواد داخل تابه اضافه کنید و اجازه دهید تا سس خورش مسما روی حرارت ملایم گاز چند قل بخورد و کاملا جا بیفتد.مرغ، بادمجان و گوجه را در تابه در سس بچینید و پس از یک تا دو دقیقه، غذا را سرو کنید.در تهیه مسمای مرغ و بادمجان میتوان بهجای استفاده از گوجه از پوره گوجه فرنگی یا رب هم استفاده کرد. برای این کار، پوره گوجه فرنگی و رب را همراه با پیاز تفت بدهید تا رنگ خوبی به غذای شما بدهند.در زمان پخت مرغ میتوانید از چند حبه سیر و یک تکه زنجبیل تازه هم استفاده کنید.
مواد لازم برای دو نفر
۲ عدد ران مرغ
۵ عدد بادمجان پوست کنده
۲ عدد پیاز پوست کنده
۲ عدد فلفل دلمهای خرد شده
۳ تا ۴ عدد گوجه فرنگی
روغن به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
غوره تازه یا یخزده به مقدار لازم
یک قاشق غذاخوری زعفران دمکرده