پخت سوپ دال عدس ترکیه ای را یاد بگیر
مواد زیر برای ۴ نفر است :
ابتدا از یک ساعت قبل دال عدس و برنج را به صورت جداگانه در آب می خیسانیم، سپس آبکشی می کنیم و داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. حالا حدود یک تا دو لیوان آب به دال عدس و برنج اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بپزند.حدود یک ساعت زمان برای پخت برنج و دال عدس کافی است. در ادامه پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا پیاز سبک شود، سپس کمی زردچوبه اضافه می کنیم.پس از اینکه پیاز و زردچوبه یکدست شدند، سیر را رنده می کنیم و به قابلمه اضافه میکنیم. سیر را فقط در حدی که عطرش بلند شود تفت می دهیم، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا طعم خامی اش گرفته شود.در این مرحله سیب زمینی و هویج را به صورت نگینی خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم. سیب زمینی و هویج را تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند، سپس مخلوط برنج و دال عدس پخته شده را به قابلمه اضافه می کنیم.
حالا مقدار نمک، فلفل سیاه و ادویه های مورد سلیقه خود را اضافه میکنیم و چند لیوان آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم مواد سوپ بپزند. پس از اینکه سوپ به خوبی لعاب انداخت و تمام مواد سوپ پختند آنرا با گوتشکوب یا مخلوط کن به صورت پوره در می آوریم.البته پوره کردن سوپ اختیاری است و می توانید به همان شکل هم سوپ را سرو کنید. در پایان سوپ را از روی حرارت کنار میگذاریم و خامه صبحانه را اضافه می کنیم و به آرامی با سوپ ترکیب می کنیم، سپس سوپ را به همراه آب لیمو ترش سرو میکنیم.