چگونه بقیه خورشتم را فریز کنم
گاهی اوقات وقتی خورشت درست میکند به خصوص قورمه سبزی یا کرفس دوست دارید اضافه خورشت را در فریزر نگه دارید. برای اینکار از روش زیر استفاده کنید : ( خبر خوش اینکه خورشها را تا سه ماه میتوان داخل فریزر نگهداری کرد ولی بهتر است زودتر از این زمان این غذاها را استفاده کنید.)
از ظروف نگهدارنده دردار پلاستیکی استفاده کنید. ظروف شیشهای برای این کار مناسب نیستند، چون وقتیکه تغییر دمای ناگهانی انجام میگیرد، ترک میخورند.
رای انجماد کردن خورش و غذایی که آبدار هستند، نخست آنها را داخل یخچال بگذارید تا سرد شوند. قرار دادن یک دفعه مقدار زیادی از مواد غذایی داغ در فریزر، دمای فریزر را پایین میآورد و مدت زمان مورد نیاز برای انجماد زیاد میشود که باعث فاسد شدن غذا خواهد شد.
بعد از سرد شدن منتظر بمانید که چربی روی غذا سفت شود. این چربیها را از روی غذا بردارید و دور بریزید. چربیها به علت دارا بودن فساد پذیری بالا از عمر غذاهای منجمد شده کم میکنند.
آنگاه خورش را به مقدار احتیاج هر وعده خود در ظرف نگهدارنده در بسته بریزید و داخل فریزر قرار دهید. ریختن خورش در ظرفهای در بسته از تغییر مزه و رنگ آنها پیشگیری میکند.
روی هر ظرف فریز شده برچسب بزنید و روی آن تاریخ بستهبندی و اسم ماده غذایی را بنویسید، تا آنها را به وقت استفاده کنید و از خراب شدن آنها پیشگیری شود.
برای فریز کردن غذاها آنها را به اندازه مورد احتیاج خود در هر وعده بستهبندی کنید چون بعد از باز شدن یخ مواد فریز شده فعالیت باکتریهای درون آن آغاز میگردد و یخ زدن دوباره آن باعث تغییر رنگ، بد بو شدن و فاسد شدن غذا میشود.