آموزش ترشی عربی مجلسی
کلم قمری……………. نیم کیلو
گل کلم…………… ۱ کیلو
فلفل تند…………… طبق سلیقه
سیر یا موسیر……………. مقداری
بادمجان…………… نیم کیلو
زیره، تخم گشنیز از هر یک،………………. ۱ قاشق غذاخوری
شلغم………….. نیم کیلو
لبو…………….. نیم کیلو
سرکه و نمک…………….. به میزان لازم
سیاهدانه، گلپر، زردچوبه.
بادمجان را با پوست حبه حبه خرد کرده و با نمک و زردچوبه و سرکه میپزیم تا قدری که نرم شود.لبو را با آب میجوشانیم و بعد دمکن میگذاریم تا دم کشیده و آرام آرام بپزد.به غیر از بادمجان و لبو، بقیه مواد خام هستند. همه مواد را حلقه حلقه یا خلالی کرده و همه را با هم مخلوط میکنیم.
ادویه و سرکه و نمک را رویش میریزیم و در ظرفی ریخته و درش را میبندیم. پس از حدود ۱۰ _ ۱۵ روز ترشی آماده است