یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

آموزش درست کردن سوهان قم در منزل

عکس, آموزش درست کردن سوهان قم در منزل
برای درست کردن سوهان قم یا همان سوهان سنتی در منزل نخست مواد لازم را تهیه و در دسترس بگذارید سپس شروع به کار کنید.
آرد سفید ۵۰۰ گرم ، آرد جوانه گندم ۵۰ گرم ،شکر ۷۰۰ گرم ،روغن حیوانی ۱۰۰۰ گرم ،زرده تخم مرغ ۲ عدد ،آب به میزان لازم ،زعفران ساییده شده به میزان لازم ،گلاب, هل, خلال پسته و بادام به میزان لازم
نخست آرد سفید را با آرد جوانه گندم مخلوط می کنیم. حدود دو الی سه دقیقه روی حرارت قرار می دهیم تا خامی آرد گرفته شود. باید آرد را مرتب هم بزنید تا نسوزد. آب را اضافه کرده و به هم زدن ادامه می دهیم. مواظب باشید آرد در آب گلوله نشود. آب را به اندازه ای اضافه می کنیم که یک خمیر غلیظ درست شود.تقریبا تا زمانی که غلظتی مانند ماست شل به دست آید. سپس ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید. نکته بسیار مهم این است که باید حتما پیوسته مواد را هم بزنید. تا زمانی که رنگ سفید آرد به رنگ قهوه ای تغییر یابد و مواد قوام پیدا کند. آرد جوانه گندم را حتما باید استفاده کنید تا مواد ما به بافت مورد نظر برسد. آرد جوانه گندم خاصیت چسبندگی دارد و یکی از اصلی ترین مواد تولید سوهان است.حتما از یک ظرف نچسب استفاده کنید در غیر اینصورت مواد شما سریعا ته گرفته و می سوزد. این شیرینی را معمولا در پاتیل های مسی می پزند. بنابراین اگر در منزل قابلمه مسی دارید بهتر است از آن برای پخت استفاده کنید. باید به مواد زمان بدهید تا به آرامی تغییر رنگ پیدا کند چون این کار زمان بر است . وقتی به رنگ دلخواه رسیدیم شکر را اضافه می کنیم. وقتی شکر را اضافه کردید روی سطح مواد باید حباب ایجاد شود. بهتر است از شکر ریز دانه استفاده کنید تا بافت لطیف تری داشته باشید. بعد از اینکه شکر حل شد روغن حیوانی را اضافه می کنیم و در مرحله آخر زرده تخم مرغ و گلاب, پودر هل و پودر زعفران را اضافه می کنیم.در این مرحله مواد باید به غلظتی شبیه ماست بسیار غلیظ برسد. مواد را حدود یک ربع دیگر حرارت می دهیم و به هم زدن ادامه می دهیم. تا زمانی که مواد کاملا سفت شود و اصطلاحا به روغن بیفتد. نشانه آماده شدن مواد زمانی است که دیگر مواد به ظرف نمی چسبد. برای تست آماده بودن مواد یک تکه کوچک از مواد را در کف دستتان پهن کنید. وقتی خنک شد اگر ترد و خشک شد و مثل پولکی شکست یعنی مواد آماده است و آن را از روی حرارت برمیداریم. اگر هنوز مواد نرم بود باید به پخت مواد ادامه دهید. بهتر از فویل استفاده کنید.بلافاصله بعد از آماده شدن مواد باید آن را پهن کرده و قالب بزنیم. چون مواد به سرعت خنک و خشک می شود. مواد را با وردنه پهن می کنیم و سپس با استفاده از گوشتکوب آن را می کوبیم. کوبیدن باعث می شود که روی سوهان ترک ایجاد شود.روی طرف دیگر پسته و بادام میریزیم و آرام می کوبیم تا مغزها کاملا به خورد مواد برود.بهتر است از مغز پوست کنده استفاده شود. برای این کار مغز ها را از چند ساعت قبل در آب خیس کنید. سپس به راحتی پوست آن را بگیرید. بادام هم باید به صورت خلال باشد. بادام را نباید خیلی کوبید. همان طور که گفته شد مدت زمان پخت سوهان کمی طولانی است.می توانید برای کاهش مدت آماده شدن آن از گلوکز یا بادکا استفاده کنید. همچنین می توانید در مواد به جای روغن حیوانی از روغن نباتی یا کره استفاده کنید. برای خوشمزه شدن طعم آن می توانید کمی عسل هم به مواد اضافه کنید.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر