آموزش پیراشکی عربی و طرز تهیه خمیر آن
اگر تهیه خمیر پیراشکی زمان زیادی از شما میگیرید میتوانید این سمبوسه خوشمزه را با خمیر پیراشکی آماده نیز تهیه کنید.
مایه داخل سمبوسه عربی را میتوانید به سلیقه خود تغییر دهید و با مرغ یا کاملا گیاهی آن را تهیه کنید. در غیر این صورت مواد را زیر برای تهیه خمیر آماده کنید :
مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی عربی
روغن مایع یا روغن زیتون…………….. چهار قاشق غذاخوری
مایه خمیر……………. یک قاشق غذاخوری
شکر ……………..یک قاشق غذاخوری
آب سرد……………. یکچهارم پیمانه
آب گرم……………. چهار قاشق غذاخوری
آرد معمولی………….. سه پیمانه
نمک………….. نصف قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه پیراشکی عربی مخصوص
فلفل دلمهای سبز …………..(خرد شده) یک عدد
سیب زمینی…………….. متوسط یک عدد
رب گوجهفرنگی………….. یک قاشق غذاخوری
زردچوبه ……………….یکچهارم قاشق چایخوری
نمک…………….. به مقدار لازم
زرده تخم مرغ ………………….(زده شده) یک عدد
روغن زیتون…………… دو قاشق غذاخوری
پیاز…………… (خرد شده) یک عدد
سیر …………….(خرد شده) دو حبه
گوشت چرخ کرده……………. ۲۵۰ گرم
دانه کاج یا کنجد……………… دو قاشق غذاخوری
گشنیز و جعفری خرد شده………………. دو قاشق غذاخوری
فلفل…………… یکچهارم قاشق چایخوری
ابتدا خمیر پیراشکی خود را آماده کنید. پس کاسهای بردارید و آرد را در آن بریزید. شکر، نمک و روغن مایع را به آرد اضافه کنید و با نوک انگشتان خود یا قاشق مواد را خوب مخلوط کنید.مایه خمیر را در یک کاسه ریخته و سپس آب گرم را به آن اضافه کنید. مایه خمیر را در آب گرم حل کرده و آن را به آرد اضافه کنید.
به تدریج آب را اضافه کنید و مواد را به خوبی مخلوط کنید تا خمیر درست شود. کمی با دست خمیر را ورز دهید. سپس با سلفون یا پارچه روی ظرف را بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه کنار بگذارید تا خمیر شما به عمل بیاید.حالا فر را روشن و روی حرارت ۲۵۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. سپس قابلمهای بردارید و در آن روغن زیتون بریزید. پیاز و سیر را ریز خرد کنید و درون قابلمه تفت دهید تا بویشان در بیاید و رنگشان طلایی شود.
گوشت چرخ کرده و رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و هم بزنید تا رنگ گوشت تغییر کند و خوب پخته شود. فلفل دلمه و سیب زمینی را خرد کنید و به مواد روی حرارت اضافه کنید. دانه کاج یا کنجد را نیز به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با بقیه مواد تفت داده شده و مخلوط شوند.
در آخر دو قاشق غذاخوری از مخلوط گشنیز و جعفری خرد شده را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به مایه پیراشکی عربی خود اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شما آماده شود.روی سینی یا سطحی که میخواهید پیراشکیها را آماده کنید، آرد بپاشد. تکهای خمیر بردارید و آن را به شکل توپ کوچکی مثلا اندازه یک پرتقال درآورید.
با وردنه خمیر را پهن کنید. با لبه لیوان خمیرهایی دایرهای شکل برش دهید. یک قاشق غذاخوری از مواد را وسط هر قطعه قرار دهید و خمیر دیگری را روی آن بگذارید. با چرخاندن لبه خمیرها به سمت بالا یا فشار دادن با چنگال لبه خمیر را سفت کنید.سینی فر را بردارید و کف آن را با روغن مایع چرب کنید. پیراشکیها را در آن بچینید. بین هر پیراشکی در حدود یک سانتیمتر فاصله دهید و آنها را به مدت ۳۰ دقیقه استراحت دهید تا زمانی که خمیر پیراشکی کمی پف کند. زرده تخممرغ را جدا کنید و با چنگال آن را هم بزنید.
با فرچه آشپزی مقداری زرده تخممرغ روی پیراشکیها بمالید و کمی دانه کنجد روی آنها بریزید. پیراشکیها را در فر که از قبل گرم شده بگذارید. آنها را به مدت ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که رنگشان قهوهای یا طلایی شود بپزید. سپس از فر خارج کنید و بلافاصله سرو کنید. نوش جان!