یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

سنتی ترین روش طبخ آش غلور بیرجند

عکس, سنتی ترین روش طبخ آش غلور بیرجند

اگر میخواهید یک آش خوشمزه و محلی و جدید را درست کنید آش مردم بیرجند در خراسان جنوبی یک گزینه ی مناسب است. این آش  با گوشت با استخوان و بلغور و حبوبات پخته می شود. اگر در این آش از روغن حیوانی استفاده کند خوش طعم تر خواهد شد. می توانید آش غلور را با کشک، ماست، آبغوره یا هر چاشنی دلخواه دیگر میل کنید. این آش حتی بدون هیچ گونه افزودنی نیز خوشمزه است.

مواد لازم برای آش غلور
حبوبات (شامل نخود، لوبیا چشم بلبلی و عدس) ۲ پیمانه
بلغور گندم ۳ پیمانه
سیر ۳ حبه
گوشت با استخوان ۳۰۰ گرم
آرد ۲ قاشق غذاخوری
زعفران به مقدار لازم
فلفل قرمز به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
آب ۱۰ پیمانه

نخست همه حبوبات را در آب ولرم خیس کنید تا یک شب باقی بماند و نفخ آن از بین برود.(اگر فراموش کردید حبوبات را از قبل خیس کنید آنها را ۵ دقیقه در آب بجوشانید، سپس شعله را خاموش کنید و بگذارید ۴۵ الی ۶۰ دقیقه در همان آب بماند. در نهایت آب روی حبوبات را ریخته و به آش اضافه کنید.)

صبح بعد در یک قابلمه مناسب ۱۰ لیوان آب بریزید و روی شعله قرار دهید تا جوش بیاید. در این فاصله بلغور گندم را پاک و سپس به خوبی بشویید. روی آن آب سرد بریزید و حدود ۵ دقیقه بگذارید بماند. وقتی آب داخل قابلمه جوش آمد، بلغورها را داخل یک صافی بریزید و سپس به آب در حال جوش اضافه کنید. آرد را کم کم داخل قابلمه بریزید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود.

در یک ظرف دیگر مقداری روغن حیوانی یا کره بریزید و سیرهای خرد شده را تفت دهید. کمی که سیرها تغییر رنگ دادند گوشت را نیز اضافه و با سیر سرخ کنید. البته لازم نیست گوشت خیلی تفت بخورد همین که مزه سیر به خوردش برود کافی است. در انتها حبوبات را نیز به این ترکیب اضافه کنید حدود یک دقیقه تفت داده و سپس شعله را خاموش کنید. این مواد را نیز داخل قابلمه بلغور بریزید و شعله گاز را پایین بکشید. حدود سه ساعت زمان لازم است تا آش غلور کاملا جا بیفتد و تمامی مواد آن پخته شوند. در این فاصله هر از چند گاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد.

هنگامی که پخت آش به انتها رسید و گوشت، حبوبات و بلغور کامل پختند موقع آن رسیده که چاشنی ها را اضافه کنید. در یک تابه مقداری روغن حیوانی یا کره ریخته و سیرهای له شده را تفت دهید تا طلایی شوند. در پایان سیر داغ، زعفران و فلفل قرمز را نیز به آش اضافه کنید و ۳۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا مزه ها کاملا با هم ترکیب شوند. آش غلور شما آماده است، به دلخواه تزیین و دور هم میل کنید.(می توانید در پایان گوشت ها را از آش خارج کنید و استخوان هایش را در بیاورید و بعد از ریش ریش کردن مجددا داخل آش بریزید.)

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر