یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

سنتی ترین روش پخت آش سماق تویسرکان

عکس, سنتی ترین روش پخت آش سماق تویسرکان

آش سماق در اصل آش تویسرکان همدان است که در برخی استانهای کشور نیز طبخ می شود . در دستور اصلی این آش از بلغور گندم ، چغندر ، گردو ، گوشت گوسفند و … استفاده می شود. مواد لازم برای پخت این آش برای ۸ نفر :

چغندر(لبو): ۷۵۰ گرم …………..نخود و لوبیا سفید:۱۰۰ گرم

پیاز متوسط: ۲ عدد …………………. بلغور گندم: ۲۵۰ گرم

گردو: ۱۵۰ گرم …………………. گوشت گوسفند: ۲۰۰ گرم

سماق خوشه ای نکوبیده: ۵۰۰ گرم …………….سیر: یک بوته

نمک، فلفل، زردچوبه و نعناع خشک: به میزان لازم

پس از نفخ گیری حبوبات ، قابلمه ای بر روی شعله قرار دهید و درون آن حبوبات، بلغور گندم و گوشت را بریزید و آب را نیز به آن ها اضافه کنید.منتظر بمانید تا این مواد بپزند.حدود دو ساعت بعد شاید هم کمی بیشتر لبو رنده شده را به آش اضافه کنید.

رنده کردن لبو به طعم بهتر و پخت آسان تر کمک می کند. گذشته از همه این ها در هنگام خوردن نیز با تکه های بزرگی از لبو مواجه نخواهید شد. می توانید برای اطمینان از له شدن لبو، آن را در ظرفی جداگانه بپزید و بعد از پخت از قابلمه بیرون آورید و خوب بکوبید. این کوبیدن باید به قدری باشد که لبو خیلی له نشود. آن گاه آن را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.

در ادامه طرز تهیه آش سماق, گردوها را بکوبید. کمی روغن در تابه بریزید. پیازها را خرد کنید. سیر را نیز ریز کنید. بعد از اینکه روغن داغ شد، پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید. بعد از نرم شدن و تغییر رنگ پیازها، سیر را اضافه و تفت دهید.

زردچوبه و سایر ادویه را نیز در همین مرحله اضافه کنید. بعد از تفت خوردن سیر، گردوهای خرد شده را به مواد اضافه کنید. توجه داشته باشید که گردو نیز تا حدی باید از حالت خامی خارج شود و تفت بخورد. بعد از این تفت مختصر حالا زمان آن رسیده که محتویات داخل تابه را به قابلمه اضافه کنید. سماق را به مدت ۲۰ دقیقه در آب ولرم خیس کنید.

سماق را صاف کرده (از پارچه تمیزی عبور دهید) و آب سماق را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. نعناع خشک را نیز به مواد در حال جوش اضافه کنید. منتظر بمانید تا آش جا بیفتد. در صورت لزوم می توانید مقداری آب به آش اضافه کنید.آش سماق شما آماده خوردن شده است. نوش جان

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر