پختن باقلا قاتق گیلانی به سبک اصیل مردم گیلان
یکی از غذاهای بی نظیر محلی و پر طرفدار مردم شمال ایران به خصوص گیلانی ها باقلا قاتق است. برای درست کردن آن شما به سه عدد تخم مرغ ، پاچ باقلای کشاورزی ۳۰۰گرم(پاچ باقلای خشک را از فروشگاه های خواروبار می توان خرید.) ، ۱۰۰ گرم کره ، ۴ حبه سیر کوبیده شده ، ۴ حبه شوید خشک ، یک لیتر آب و ادویه هایی چون زرد چوبه نمک و فلفل نیاز دارید. برای تهیه پوست باقلا را جدا کنید و به همراه کمی روغن یا کره تفت دهید .بعد از کمی تفت دادن باقلا ،سیر کوبیده شده ,شوید و کمی زردچوبه و نمک را هم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خوب تفت بخورند.سپس ا لیتر آب روی آنها بریزید تا باقلا نیم پز شود و وقتی آب داخل باقلا به جوش آمد تخم مرغ ها را به آنها اضافه میکنیم .تخم مرغ ها باید کاملا پخته شوند و نباید در غذا هم زده شوند .در پایان پخت باقلا هم میتوانید آن را با کمی دارچین و نمک خوش عطر تر و لذیذ تر کنید.از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا این باقلا در تهیه ی باقلا وابیج به کار می رود.این غذا با ماهی شور، زیتون پرورده، سیرترشی، ماست و خیار سرو می شود.