یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

پلو سبزیجات با فیله مرغ غذای خوشمزه ی یونانی

عکس, پلو سبزیجات با فیله مرغ غذای خوشمزه ی یونانی

خوشمزه ترین غذا با سبزیجات را امروز به شما آموزش خواهیم داد . البته این پلو( پلو یونانی ) در اصل با سبزیجات است اما اگر اصرار به خوردن گوشت با آن دارید میتوانید فیله ی مرغ را هم در کنار آن آماده کنید.

مواد اولیه پلو یونانی برای ۴ نفر
برنج: ۳ پیمانه ،

نخود فرنگی: ۱ پیمانه ( بهتر است ابتدا آب را جوش بیاورید و کمی نمک به آن اضافه کنید، بعد نخود فرنگی را در آب در حال جوش بریزید. بعد از چند دقیقه که نخود‌ها پخته شدند، آن‌ها را آب‌کش کنید.)
فلفل دلمه‌ای: ۱ عدد(فلفل دلمه‌ای که سه برجستگی زیر خود دارد، نر است، تخم کم‌تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از این نوع فلفل استفاده می‌شود و در آشپزی کاربردی‌تر است. برعکس فلفل دلمه‌ای ماده اصلاً بعد از تفت دادن و پختن تلخ نمی‌شود و خوشمزه باقی می‌ماند.)

ذرت پخته: ۱ پیمانه
قارچ خرد شده: ۱ پیمانه

پیاز متوسط: ۱ عدد
زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری

کره سرد: ۵۰ گرم

مواد لازم برای فیله مرغ در صورت تمایل به پختن فیله : 

فیله مرغ: ۱۶ عدد ، پیاز بزرگ: ۱ عدد ، آب‌لیموی تازه: ۲ قاشق غذاخوری ، زعفران دم کرده غلیظ: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری ، فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری ، نمک: به میزان لازم ، روغن مایع: به میزان لازم

برای قد کشیدن برنج:

بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید و نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب در حال جوش بریزید.حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج به جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چند بار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج بستگی به نوع آن دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی مغز آن هنوز سفت باشد.بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید.این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. البته دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید و خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
زغفران

طرز تهیه پلو یونانی

فیله‌های مرغ را به صورت نواری برش دهید و با پیاز + نمک + فلفل قرمز + زعفران + زردچوبه + آب‌لیمو + روغن مزه‌دار کنید و اجازه دهید چند ساعت در یخچال بماند. سپس داخل تابه چند قاشق روغن بریزید. فیله‌ها را در آن بگذارید و اجازه دهید با آب خودش بپزد. برای اینکه آب بیندازد، درب ظرف را بگذارید و روی حرارت متوسط قرار دهید. هرازگاهی فیله‌ها را زیر و رو کنید تا تمام قسمت‌های آن به صورت یک‌نواخت سرخ شود. اگر طعم کره را دوست دارید، می‌توانید به جای روغن از کره استفاده کنید.نخود فرنگی را پوست بکنید و آن را تمیز بشویید و آب‌کش کنید. در این مرحله ابتدا آب را جوش بیارید و کمی نمک به آن اضافه کنید. بعد نخود فرنگی را در آب درحال جوش بریزید. بعد از چند دقیقه که نخود‌ها نرم شدند، آن‌ها را آب‌کش کنید. درصورت نیاز می‌توان از کنسرو نخود فرنگی نیز استفاده کنید؛ اما نخود فرنگی تازه مزه غذا را بهتر می‌کند.

در ادامه قارچ‌ها را به‌خوبی تفت دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود و کمی هم سرخ شوند. سپس نخود فرنگی و ذرت را به تابه اضافه کنید و پس از دو دقیقه تفت دادن فلفل دلمه‌ای را هم خرد کرده و به تابه اضافه کنید. پیاز را به صورت خلالی نازک خرد کنید. تفت بدهید و به این مواد اضافه کنید. درنهایت مرغ پخته شده را هم به مواد اضافه کنید. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. مقداری روغن داخل قابلمه بریزید. ته‌دیگ دلخواه‌تان را قرار بدهید. حالا یک لایه برنج بریزید و روی آن یک کف‌گیر از مخلوط مرغ و سبزیجات بریزید و سپس زعفران را هم اضافه کنید. به همین صورت به ریختن لایه لایه مواد تا اتمام آن ادامه بدهید.وقتی کل برنج را داخل قابلمه ریختید، در این مرحله معمولاً به برنج آب و روغن اضافه می‌کنند که اضافه کردن آب و روغن باعث می‌شود ته‌دیگ شما خیلی روغنی شود؛ چون آب و روغن سریع به کف قابلمه می‌رود. پس بهتر است به جای آب و روغن از کره سرد استفاده کنید. به این صورت که بسته به حجم برنج یک قالب کره را به صورت نازک خرد کنید و به برنج اضافه کنید. اگر طعم کره را دوست ندارید، می‌توانید از همان آب و روغن استفاده کنید. درنهایت نصف استکان آب از دور برنج اضافه کنید. حدود ۵ دقیقه روی حرارت متوسط قرار بدهید تا بخار برنج بلند شود. بعد حدود ۲۰ دقیقه روی حرارت کم قرار بدهید تا برنج دم بکشد.نوش جان

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر