یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

آش یرتخلی ارومیه و روش تهیه شیره سماق

عکس, آش یرتخلی ارومیه و روش تهیه شیره سماق

اش تورشوله یا آش یرتخلی آش سنتی مردم ارومیه است. این آش متفاوت با آش های دیگر است و با سماق و کلم برگ سفید و رب و حبوبات پخته می شود.

روش تهیه شیره سماق: ۳۰۰ گرم سماق خوشه ای را در یک لیتر آب به مدت نیم ساعت روی حرارت جوشانده سپس در صافی بریزید و مجددا آب آنرا بجوشانید و از آب جوشیده به دست آمده به عنوان شیره سماق استفاده کنید. (پودر سماق آماده ای که روی کباب می ریزند برای این کار مناسب نیست چون رنگ غذا تیره میشود).

مواد لازم :

بلغور گندم ۱ پیمانه ……………….نعناع داغ به میزان لازم

لوبیا چیتی پخته شده ۱ پیمانه ………………برنج ۱ پیمانه

نخود پخته شده ۱ پیمانه ……………کلم برگ سفید خرد شده ۵۰۰گرم

رب گوجه فرنگی ۱ ق غ ……………………..نمک – فلفل – زردچوبه به مقدار لازم

سماق یا آبغوره به مقدار دلخواه ………..نعناع خشک خرد شده ۲ ق غ

جعفری خرد شده ۲ ق غ ………………..پیاز پوست کنده و سرخ شده ۲ عدد

آموزش:
بلغور را پاک کنید و از چند ساعت قبل خیس کنید و برنج را هم با کمی نمک و آب بگذارید چند ساعتی خیس بخورد.

در قابلمه پیاز داغ درست کنید بلغور خیس خورده را با هفت هشت لیوان آب بگذارید بپزد. وقتی بلغور پخت برنج خیس خورده، کلم برگ خرد شده و را اضافه کنید و بگذارید مواد با هم پخته بشوند .

در قابلمه را کامل نگذارید که موادتان سر نرود.رب گوجه را در کمی روغن تفت بدهید، به آن زردچوبه،نمک و فلفل بزنید و به آش اضافه کنید.
بعد نخود و لوبیا را اضافه میکنیم.نعناع و جعفری خرد شده را هم به آش اضافه کنید و بنابر ذائقه ی خودتان به مقدار دلخواه شیره سماق یا آبغوره به آش اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشد.آش را در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کنید.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر