تـرشی بادمجان با تمرهندی مجلسی و فوق خوشمزه
پیاز ۱ عدد…………………………….گلکلم ۱۵۰ گرم
فلفل تند ۵۰ گرم…………………………….ترخون خشک ۲ قاشق سوپخوری
پودر گلپر یکدوم قاشق سوپخوری…………………………….پودر تخم گشنیز ۱ قاشق سوپخوری
تمر هندی ۴۰۰ گرم…………………………….سرکه ۵۰۰ میلیلیتر (۲ پیمانه)
نمک ۱/۵ قاشق سوپخوری…………………………….بادمجان دلمهای ۶ عدد
هویج ۱۰۰ گرم…………………………….سیر ۵۰ گرم…………………………….سیاه دانه ۱ قاشق سوپخوری
ابتدا تمرهندی را با سرکه مخلوط کنید و از صافی عبور دهید. حالا این سس را با یکدوم قاشق سوپخوری نمک، به مدت ۵دقیقه بجوشانید. آنگاه بادمجان را بشوئید، خشک کنید و شکافی در آن ایجاد نمائید. سپس قدری داخل آن را به کمک قاشق خالی کنید.حالا در قابلمه مناسبی آب بریزید و روی اجاق بجوشانید. باقیمانده نمک و بادمجانها را در آن بریزید و به مدت ۵ تا ۸دقیقه بپزید. سپس آنها را در صافی بریزید تا خنک شوند. آنگاه روی پارچهای قرار دهید تا رطوبتشان گرفته شود.
اینک هویج، سیر، گوشته بادمجان، پیاز، گل کلم و فلفل را پس از تمیز کردن، خرد کنید و همراه با نیمی از ترخون، گلپر، پودر تخمگشنیز، سیاهدانه و نیمی از سس تمرهندی مخلوط نمائید.اکنون داخل بادمجانها را با این مواد پر کنید و در شیشه مناسبی قرار دهید. حالا باقیمانده سُس تمر هندی و ترخون را مخلوط کنید و روی بادمجانها بریزید. در ظرف را ببندید و ترشی را در یخچال نگهداری کنید تا پس از یک هفته قابل مصرف شود.