توگی سرداغی خراسانی طرز تهیه
یکی از غذاهای مردم خراسان آش توگی سرداغی است که با ارزن بدون پوست ، گوشت چرخ شده ، کشک ، زعفران و … پخته می شود. این آموزش برای چهار نفر است.
۱ قاشق غذاخوری نعناع داغ ………….. ۲۵۰ میلی لیتر کشک
۳۰۰ گرم ارزن بدون پوست ……………..۱ قاشق چای خوری زردچوبه
۳ قاشق غذاخوری سیر داغ ………………… ۱۰۰ گرم عدس پخته شده
۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده ………………… ۵۰۰ میلی لیتر آب……..نمک و فلفل به مقدار لازم
۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده ……………..۳ قاشق چای خوری پیاز داغ
یک قابلمه بزرگ را روی حرارت قرار دهید و پیاز داغ، گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا گوشت تفت داده شود و رنگ آن طلایی یا قهوه ای رنگ شود.آب را داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا جوش بیاید. سپس به آن ارزن را اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت متوسط بپزد.
بعد از اینکه ارزن ها خوب پخته شد، عدس پخته را به آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید.کشک را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا کاملا با بقیه مواد حل شود. قابلمه را دوباره روی حرارت کم بگذارید و به مدت ۱۰ دقیقه در آن را ببندید تا غذا جا بیافتاد. غذا را همراه سیرداغ، نعناع داغ و پیازداغ تزئین و آن را سرو کنید.