دستور پخت آش ترخینه دوغ لرستانی ها
یکی از غذاهای اصیل مردم لرستان که البته در تمام شهرها هواداران زیادی دارد آش ترخینه دوغ است . این آش علاوه بر مزه ی خوب خواص درمانی نیز دارد.
مواد لازم برای ۴ نفر
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری ،نمک ۱ قاشق چایخوری، پونه خشک ۱ قاشق غذاخوری
بلغور گندم ۵۰۰ گرم ، ماست ترش ۱٫۵ کیلوگرم
زعفران ۱ قاشق چایخوری ، فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
ابتدا بغور گندم ها را داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم و تا سطح روی آن ها آب می ریزیم و کنار می گذاریم تا به مدت ۷ ساعت و یا از شب تا صبح خیس بخورد و در این مدت چندین مرتبه آب آن را تعویض می کنیم.بلغور را داخل صافی می ریزیم و آبکش می کنیم.سپس اجازه می دهیم تا آب اضافه آن خارج شود و بعد داخل قابلمه ای می ریزیم و رویحرارت کم قرار می دهیم. ماست را خوب هم می زنیم تا یکدست شود و به بلغور گندم اضافه می کنیم و حرارت را بسیار ملایم می کنیم.در ادامه باید گه گاه مواد را هم می زنیم تا ته نگیرد. تقریبا ۱ ساعت بعد بلغور پخته شده است. هنگامی که مواد منسجم شد بلغور دیگر پخته شده است و زعفران دم کرده،پونه خشک،فلفل سیاه،زردچوبه و نمک را به مواد اضافه می کنیم.