خورش ونوشک یا پسته کوهی کرمانشاهی
ونوشک خورش یک غذای اصیل کرمانشاهی است که شما برای درست کردن آن به ونوشک نیاز دارید. (ونوشک میوه درخت “بنه” است که در برخی مناطق به پسته کوهی نیز معروف است و با نامهای مختلفی، چون ونوشک، بنه، کولن، کولنگ، چاتلانقوش، گونشک و … شناخته میشود.)
مواد لازم در تصویر زیر:
ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با مقداری روغن در یک قابلمه مناسب تفت دهید تا پیاز نرم و طلایی شود سپس مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که پیاز و زردچوبه کاملا یکدست شوند ادامه دهید.در مرحله بعدی گوشت خورشتی را خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. پس از اینکه گوشت بخوبی سرخ شد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رب هم سرخ شود سپس چند لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزد.ونوشک را از قبل به مدت دو ساعت بخیسانید سپس با مقدار کمی روغن تفت دهید تا کمی سرخ شود پس از اینکه گوشت نیم پز شد ونوشک را به قابلمه اضافه کنید. برای اینکه راحت تر پوست گوجه فرنگی ها را جدا کنید انها را در آب جوش بیندازید.پس از اینکه پوست گوجه فرنگی ها را جدا کردید انها را خرد کنید و پس از اینکه ونوشک و گوشت پختند به قابلمه خورش اضافه کنید. در پایان طعم خورش را بچشید و مقداری نمک ، فلفل سیاه و آبلیمو اضافه کنید. پس از اینکه خورش جا افتاد آنرا به همراه برنج سرو کنید.