یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

روش پختن سبزی پلوی شب عید با سبزی خشک

عکس, روش پختن  سبزی پلوی شب عید با سبزی خشک

نمک ۱ قاشق چایخوری………………………سبزی معطر خشک به مقدار کافی
برنج ۴ پیمانه………………………کره ۲۰ گرم………………………زردچوبه به مقدار کافی
سیر ۳ حبه………………………پودر تخم گشنیز ۱ قاشق غذاخوری

برنج را شسته و درون یک کاسه حاوی آب و نمک به مدت یک الی دو ساعت قرار می دهیم تا خیس بخورد. پس از گذشت این زمان یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم. قابلمه را تا نیمه پر از آب کرده، سپس مقداری نمک و زردچوبه به آن می افزاییم. در ادامه قابلمه را روی حرارت زیاد گذاشته و اجازه می دهیم آب به نقطه جوش برسد. زمانی که آب جوش آمد برنج خیس خورده را آبکشی می کنیم.

برنج را به قابلمه اضافه کرده و اجازه می دهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخته اولیه آن انجام شود. در ادامه ۳ دقیقه اخر پخت سیر را با دندانه های ریز رنده، رنده کرده و به قابلمه اضافه می کنیم.پس از گذشت این مدت یک دانه برنج را بین دو انگشت له می کنیم، سپس زمانی که اطراف برنج نرم و مغز آن کمی گیر داشت پخت برنج کافی می باشد. حالا قابلمه را از روی حرارت برداشته و برنج را آبکشی می کنیم.

اجازه می دهیم آب اضافی برنج خارج شود. حالا مقداری روغن مایع درون یک قابلمه مناسب ریخته و ته دیگ دلخواهمان را درون قابلمه فیکس می کنیم، سپس یک لایه برنج آبکشی شده درون قابلمه می ریزیم.مقداری سبزیجات معطر خشک (تره، گشنیز، جعفری، شوید و خیلی کم شنبلیله) را به همراه پودر تخم گشنیز به صورت پخش روی برنج ریخته و به همین ترتیب لایه ها را ادامه می دهیم تا مواد تمام شوند.

حالا کره را به صورت مکعبی خرد کرده و روی برنج قرار می دهیم، سپس روی حرارت زیاد شعله پخش کن گذاشته و قابلمه را روی آن قرار می دهیم. در ادامه درب قابلمه را با دم کنی بسته و روی قابلمه قرار می دهیم.در این مرحله پس از گذشت ۵ دقیقه حرارت را ملایم کرده و اجازه می دهیم سبزی پلو به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. در نهایت سبزی پلو را درون ظرف مورد نظرمان ریخته و به همراه ماهی، مرغ یا چلو گوشت سرو می کنیم. نوش جان.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر