سس کچاپ خانگی را خودت درست کن
آیا دوست دارید سس کچاپ را در منزل درست کنید و به صورت تازه و بی خطر و بدون مواد نگه دارنده ی پر خطر مصرف کنید ؟ پس با این آموزش در یاس فان همراه شوید.
مواد لازم برای سس کچاپ خانگی چه هستند
سس کچاپ خانگی بسیار معطر و خوش طعم است و علاوه بر گوجه به عنوان ماده اصلی حاوی چندین نوع ادویه و گیاه معطر است که طعم آن را دلپذیر میکند:
برگ بو
تخم کرفس
گوجه فرنگی یا گوجه ریز
نمک
سرکه سیب
شکر قهوهای روشن
پیاز سفید
فلفل چیلی تند
سیر
چوب دارچین
این مواد با هم یک سس کچاپ خانگی عالی را میسازند. شکر قهوهای با نام شکر سرخ در فروشگاههای طب سنتی به فروش میرسد، اما توصیه میکنم برای خرید این محصول از طریق مغازههای قنادی اقدام کنید، چون به قیمت ارزانتری به شما تحویل خواهند داد. شکر قهوهای در نوع روشن و تیره موجود است. مارک نقش جهان اصفهان یکی از بهترین برندهای تولید کننده شکر قهوهای است.
مواد لازم
میخک: ۴ عدد
برگ بو: ۱ عدد
چوب دارچین: ۱ عدد
تخم کرفس: ۱/۴ قاشق چایخوری
فلفل چیلی: ۱/۴ قاشق چایخوری
گوجه فرنگی: ۱ کیلو
نمک: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
سرکه سیب: ۱/۲ پیمانه
شکر قهوهای روشن: ۵ قاشق غذاخوری
فلفل چیلی: ۱ عدد
سیر: ۱ حبه
پارچه تنظیف
نخ عمامه ضخیم
بیشتربخوانید:
طرز تهیه سس ماست رژیمی
سس کچاپ گوجه خانگی با طعم و رنگ عالی
بیشتر بخوانید:
طرز تهیهی سس چیلی؛ خوشطعم و خوشعطر
طرز تهیه سس انار ؛ یک چاشنی بی نظیر
سس کچاپ گوجه خانگی با طعم و رنگ عالی + طرز تهیه
طرز تهیه
۱. ابتدا پارچه تنظیف را برداشته و دولا کنید و یک مربع دو لایه از پارچه درست کنید. میخک، برگ بو، تخم کرفس، فلفل چیلی خشک و فلفل شیرین (در صورتی که دارید) را داخل وسط این پارچه بریزید.
۲. پارچه را گرد کرده و با استفاده از نخ ضخیم، ببندید بطوری که مواد داخل آن بیرون نریزد.
۳. گوجه فرنگی، نمک، سرکه سیب، شکر، پیاز، چیلی، سیر و بسته ادویه (پارچه تنظیف) را داخل قابلمه بگذارید.
۴. قابلمه را روی حرارت متوسط گاز بگذارید تا زمانی که فلفل چیلی نرم شده و پیازها شفاف شوند. یعنی حدود ۳۰ دقیقه.
۵. قابلمه را از روی حرارت بردارید و کیسه ادویه را دور بریزید. سس را با استفاده از گوشتکوب برقی، مخلوط کن یا آسیاب غذا، پوره کنید.
۶. با استفاده از آبکشی با سوراخهای ریز، آن را صاف کنید. توجه داشته باشید که در این مرحله باید همه دانههای گوجه و فلفل دور ریخته شوند.
۷. بعد از صاف کردن پوره گوجه، آن را روی حرارت متوسط به پایین به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه یعنی تا موقعی که به اندازه دلخواه شما غلیظ شود.
۸. سس کچاپ را در شیشه دردار بریزید و در یخچال به مدت حداکثر ۳ هفته نگهداری کنید.