طرز تهیه مگشت پلوی سنتی مردم جنوب
گردو (خرد شده)…………. ۱/۲ استکان
نمک و فلفل و دارچین ………….به مقدار لازم
کشمش پلویی…….. ۱ استکان
سبزی (شوید یا سبزی ماهی)………… به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی………… ۱ قاشق غذا خوری
برنج………….. ۲ لیوان
تن ماهی…………….. ۱ قوطی
لوبیا چشم بلبلی…………….. (اختیاری) ۱/۲ پیمانه
گرد لیمو…………. ۱ قاشق مربا خوری
پیاز…………. ۲ عدد
ابتدا لوبیا را شسته و با مقداری آب و نمک و روغن بپزید به طوری که له نشود. برنج را با مقداری نمک خیس میکنیم و سپس بعد از یک ساعت، آن را با مقداری آب و نمک روی حرارت گذاشته و به مرحله آبکشی رسانده و با شوید یا سبزی ماهی مخلوط میکنیم.سپس به آن ادویه و فلفل اضافه میکنیم. بعد پیازها را خرد کرده و سرخ میکنیم. تن ماهی را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم.گردو و کشمش را نیز میافزاییم و نمک، فلفل، ادویه و گردلیمو و لوبیا پخته شده را میریزیم.بعد رب گوجه فرنگی را افزوده و تفت میدهیم. این مواد را با پلو مخلوط کرده و در قابلمهای به صورت لا به لا میریزیم تا دم بکشد.