یارما شورباسی ارومیه را به روش سنتی بپز
مواد لازم برای پنج نفر
روغن: به مقدار لازم…………………….سبزی خوردن، نان تازه و دوغ: برای سرو
رب گوجه: یک قاشق غذاخوری…………………….فلفل سبز: یک عدد
آب: ۵ تا ۶ پیمانه…………………..پیاز: یک عدد
بلغور گندم: یک پیمانه…………………….سیب زمینی: یک عدد
نخود: یک پیمانه………………………لوبیا قرمز: یک پیمانه
فلفل: یک عدد…………………….گوجه فرنگی: یک عدد
نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم…………………….مرزه خشک: یک قاشق غذاخوری
نکات مهم
با ریختن آب جوش زیاد سوپ را شل و آبکی نکنید.برخی افراد از مخلوط تره، گشنیز، جعفری و اسفناج نیز در این آش استفاده میکنند.شما میتوانید برای ترش مزه کردن این آش یا سوپ از کمی آبغوره نیز استفاده کنید.
آموزش:
بلغور گندم را از نیم ساعت قبل خیس کنید. مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازهای نگینی خرد شده را در قابلمه بریزید و آنها را تفت دهید تا طلایی و سبک شوند. در ادامه نمک، فلفل و زردچوبه را به پیازهای سرخ شده بیفزایید و آنها را خوب مخلوط کنید و تفت دهید.
در مرحله بعد، گوجهفرنگی نگینی خرد شده را در قابلمه بریزید و آنها را برای چند دقیقه با پیاز داغ، سرخ کنید و تفت دهید. سپس بلغور را آبکش کنید و آن را بههمراه دو پیمانه آب جوش در قابلمه بریزید و درب آن را ببندید تا بلغورها روی حرارت ملایم گاز بپزند. پس از پخت بلغور، سیبزمینی نگینی خرد شده، فلفل دلمهای و فلفل سبز تند خرد شده را بههمراه دو پیمانه آب جوش در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا سوپ شما روی حرارت ملایم گاز بپزد و جا بیفتد. هم زدن مداوم سوپ بلغور را فراموش نکنید؛ زیرا بلغور به سرعت ته میگیرد.
پس از پخت کامل سیبزمینیها، لوبیا و نخود پخته را بههمراه رب گوجهفرنگی سرخ شده و مرزه خشک در سوپ بریزید و صبر کنید تا سوپ برای ۱۰ دقیقه دیگر بپزد و جا بیفتد. اگر احساس کردید که آب سوپ شما کم است، کمی آب جوش در مرحله افزودن حبوبات به سوپ اضافه کنید. یارما شورباسی را بههمراه سبزی خوردن، نان تازه و دوغ سرو کنید.