آموزش پخت ته چین عدس و مرغ
برای درست کردن این غذا به عدس ریز محلی ، سینه مرغ ، برنج و ذرت نیاز دارید. به جای ذرت آب پز میتوانید از کنسرو ذرت استفاده کنید. مواد غذایی ذکر شده مناسب برای ۴ نفر است.
برنج ۴ پیمانه
عدس ریز و محلی ۱ پیمانه
پیاز ۱ عدد
مرغ ۱ عدد سینه
کنسرو ذرت نصف پیمانه
فلفل دلمهای ترجیحا زرد رنگ ۱ عدد
ماست غلیظ ۱ پیمانه
روغن به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
پودر دارچین به مقدار لازم
مقداری عدس را که از شب قبل خیس کردهاید تا نفخ آنها گرفته شود و موقع پخت سریعتر بپزند در یک قابلمه بریزد و مقداری آب روی آن بگیرید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه اجازه دهید تا روی حرارت متوسط بپزند و نرم شوند، بعد کنار بگذارید.بعد یک پیاز را نگینی خرد کنید و در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود بعد پیازها را در آن بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند بعد نمک و فلفل سیاه و پودر دارچین را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
سپس مرغ را در اندازههای دلخواه برش بزنید و به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا مرغها خوب سرخ شوند و رنگ آنها عوض شود و طلایی رنگ شوند بعد مقداری ذرت آب پز شده را روی مواد بریزید.به جای ذرت آب پز میتوانید از کنسرو ذرت استفاده کنید و بعد ذرت را کمی تفت دهید سپس یک فلفل دلمه را بشورید و خشک کنید و نگینی خرد کنید و در تابه بریزید و تفت دهید تا عطر فلفل دلمه آزاد شود و همه مواد با هم مخلوط شوند.
سپس برنج را که از دو ساعت قبل در آب خیس خورده و دانههای آن کمی قد کشیدهاند در قابلمهای که تا نصف از آب جوش پر شده است بریزد و مقداری نمک و روغن به آن اضافه کنید و به مدت ۷ تا ۸ دقیقه اجازه دهید تا با هم بجوشند و برنجها نرم شوند.
سپس برنجها را آبکش کنید و در سبد بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود بعد دو پیمانه از برنج را در ظرفی بریزید و ماست غلیظ را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند سپس مقداری روغن مایع را هم اضافه کنید و هم بزنید.اگر میخواهید طعم تهچین خوشمزهتر شود به جای روغن مایع از کره استفاده کنید، سپس کف و دور تا دور یک قابلمه نچسب را با روغن چرب کنید و یک لایه ضخیم از مواد برنجی را بریزید و به دیوارهها بچسبانید و کمی فشار دهید تا محکم شوند.
بعد از آن یک لایه برنج، سپس یک لایه عدس پخته شده و بعد یک لایه از مخلوط مرغ و پیازها را به ترتیب در قابلمه بریزید و سطح آن را صاف کنید تا همه مواد تمام شوند و سپس درب قابلمه را با دمکنی ببندید و روی حرارت ملایم قرار دهید.بعد به مدت یک ساعت اجازه دهید تا برنج خوب دم بکشد و ته چین کامل طلایی رنگ و نرم شود، سپس قابلمه را برگردانید و ته چین عدس را کامل از قابلمه بیرون بیاورید و در ظرف مناسب قرار دهید و سپس در اندازههای دلخواه برش بزنید.