یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

شوید پلو مجلسی با مرغ یک ناهار ساده و مقوی

عکس, شوید پلو مجلسی با مرغ یک ناهار ساده و مقوی

برای درست کردن شوید پلو برای چهار نفر نخست مواد زیر را تهیه کنید :

نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
ادویه کاری و دارچین به مقدار کافی
هویج ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
شوید خشک ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
برنج ۴ پیمانه
سینه مرغ ۲ عدد کامل
پیاز ۲ عدد متوسط
فلفل دلمه ای ۱ عدد
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

برای تهیه شوید پلو با مرغ مجلسی ابتدا پیازها را به صورت خلالی خرد می کنیم و به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا پیازها سبک شوند، سپس مقداری دارچین، کاری، زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم.در این مرحله پیاز را به همراه ادویه ها چند دقیقه تفت می دهیم تا با هم یکدست شوند. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی خوشرنگ شود و طعم خامی آن نیز به طور کامل گرفته شود.

حالا تکه های گوشت مرغ را به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا به خوبی سرخ شوند، سپس فلفل دلمه ای و هویج را به صورت دلخواه خرد شده را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا با دیگر مواد یکدست شوند.در این مرحله ۲ لیوان آب جوش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم مرغ به طور کامل بپزد. در همین حین به سراغ آماده کردن شوید پلو می رویم. برای این منظور باید برنج را نسبت به نوع آب از ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت قبل با آب ولرم و نمک بخیسانیم.

حالا یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب به نقطه جوش برسد، سپس ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع و ۱ قاشق چایخوری نمک به آب جوش اضافه کرده و پس از آن برنج خیسانده شده را اضافه می کنیم.پس از گذشت ۷ تا ۱۰ دقیقه که پخت اولیه برنج انجام شد، برنج را آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم. حالا داخل یک قابلمه مناسب کمی روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم، سپس برای ته دیگ از سیب زمینی یا نان لواش استفاده می کنیم.
در این مرحله روی ته دیگ را با برنج می پوشانیم، سپس مقداری شوید خشک روی برنج می ریزیم. به همین ترتیب برنج و شوید خشک را به صورت لایه ای داخل قابلمه می ریزیم (لایه آخر برنج می ریزی)، سپس درب قابلمه را می گذاریم.

حالا اجازه می دهیم شوید پلو به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت با حرارت ملایم دم بکشد. پس از گذشت یک ساعت از پخت مرغ، تکه های مرغ را از قابلمه خارج می کنیم، سپس استخوان ها و قسمت های اضافی مرغ را جدا می کنیم.حالا گوشت مرغ را به صورت دلخواه خرد می کنیم و مجددا به قابلمه درون سس باز می گردانیم و اجازه می دهیم کاملا غلیظ شود. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت مرغ زعفران دم کرده را نیز اضافه می کنیم و اجازه می دهیم مرغ به خوبی جا بیفتد.
در این مرحله پس از اینکه شوید پلو دم کشید، آنرا داخل یک ظرف مناسب می کشیم، سپس مرغ را که کاملا غلیظ شده است روی شوید پلو به صورت دلخواه می ریزیم یا اینکه به صورت لایه ای در وسط شوید پلو می ریزیم و سرو می کنیم.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر