فوت و فن های ترشی مشهور مشهد
میزان نمک و سرکه ترشی مشهدی را بسته به ذائقه خود کم و زیاد کنید.مقدار فلفل ترشی را نیز، بسته به ذائقه خود تغییر دهید.سبزیجات معطر مورد استفاده در تهیه این ترشی، پس از شستن باید کاملا خشک شده و سپس خیلی ریز خرد شوند.
برای درست کردن ترشی محبوب و مشهور و محلی مردم مشهد به مواد زیر نیاز دارید :
سیر ۲ حبه
فلفل سبز ۱۰ عدد
نمک و ادویه ترشی به میزان لازم
سبزیجات معطر (جعفری، نعنا و ترخون) ساطوری شده ۳۰۰ گرم
گل کلم ۱ کیلوگرم
هویج ۱ کیلوگرم
کرفس ۱ کیلوگرم
گوجه فرنگی ۵ کیلوگرم
گوجه را پس از شستن، پوره کنید؛ سپس همراه با سرکه روی حرارت متوسط قرار داده و صبر کنید تا ۱۵-۱۰ دقیقه بجوشد.
کرفس، هویج، گل کلم و سیر را نگینی خرد کرده و فلفل سبز را به صورت حلقهای برش بزنید.مخلوط سبزیجات خرد شده را همراه با نمک و ادویه ترشی، در مخلوط پوره گوجه فرنگی و سرکه بریزید.
ترشی را در بطریهای شیشهای خشک و تمیز ریخته و سبزی معطر ساطوری را لابه لای آن بریزید.در انتها در شیشهها را محکم بسته و در یخچال نگهداری کنید.حدود ۱۰ روز صبر کنید تا ترشی برسد و آماده مصرف شود.