روش طبخ سنتی شیرازی پلو
یکی از غذاهای بسیار محبوب شیرازی که با سالاد شیرازی هم سرو می شود شیرازی پلو است که در آن علاوه بر برنج از بادمجان ، مرغ ، ماست، زرشک، زعفران و … استفاده می شود. در زمان درست کردن این غذا طبق آموزش زیر ، برای آنکه غذا بوی زهم تخممرغ نگیرد، اجازه دهید برنج کمی سرد شود و سپس آن را با ترکیب زرده و ماست مخلوط کنید. حتماً بادمجانها را پیش از سرخ کردن داخل آب و نمک بریزید و اجازه دهید ۲ ساعت بمانند تا تلخیشان گرفته شود.برای این که عطر و طعم شیرازی پلو هوش از سر بقیه ببرد، ترجیحاً از برنج ایرانی استفاده کنید.
ترجیحاً از ماست ترش و چکیده استفاده کنید. درصورتیکه ماست آب انداخته بود، پیش از مخلوطکردن آن با زرده و زعفران آب آن را کامل بگیرید.
برای آن که تهچین عطر فوقالعادهای داشته باشد، چند قطره گلاب به مایه آن اضافه کنید.
مواد لازم:
برنج: ۴ پیمانه
مرغ: ۷۰۰ گرم
بادمجان: ۵ عدد متوسط
ماست چکیده: ۱ لیوان
روغن مایع: ۲۵۰ گرم
زرده تخممرغ: ۶ تا ۵ دقیقه
کره: ۱۰۰ گرم
زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
زرشک: ۳ قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام: ۴ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و ادویهجات دلخواه: به میزان لازم
ابتدا برنج را همراه با آب و نمک خیس کنید. گوشت مرغ را همراه با پیاز، زردچوبه و نمک بپزید. قابلمه مناسبی را از آب پر کنید و روی گاز بگذارید تا بجوشد. ب زشایدر این بین که مرغ در حال پختهشدن و آب در حال جوشیدن است، بادمجانها را که از قبل حلقهای خرد کردهاید، سرخ کنید و کنار بگذارید.وقتی که آب به جوش آمد، برنج را داخل آن بریزید و ۱۲ تا ۸ دقیقه بعد آبکش کنید. در ظرف دیگری زردهها را با ماست و زعفران آبکرده خوب مخلوط کنید تا ترکیب صاف و یکدستی بهدست آید. سپس نیمی از برنج را با ترکیب آمادهشده مخلوط کنید.
کف ظرفی که قرار است شیرازی پلو را در آن دم بگذارید، با روغن چرب کنید و برنج زعفرانی را داخل آن بریزید. سطح برنج را خوب صاف کنید و کمی فشار دهید. سپس مرغهای پخته و ریش شده را روی آن بریزید. سپس بادمجانها را حلقهحلقه روی مرغ قرار دهید و خلال پسته و بادام را روی آن بپاشید.باقیمانده برنج را داخل قابلمه بریزید و با قاشق سطح آن را صاف کنید. برای اینکه پلو بهخوبی منسجم شود، آن را کمی فشار دهید. کره را به چندتکه برش دهید و روی برنج بگذارید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید شیرازی پلو خوشمزه و لذیذتان به مدت ۵۰ تا ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم دم بکشد.
بعد از آن که برنج دم کشید، آن را داخل ظرف دلخواهتان بریزید و با استفاده از زرشک، برنج زعفرانی، خلال پسته و بادام تزیین کنید. برای اینکه کاملاً حال و هوای شیراز برایتان تداعی شود، این غذا را با سالاد شیرازی و شربت بهارنارنج با بیدمشک نسترن سرو کنید.