کولی ماهی جنوبی با سس مخصوص
این غذای سنتی جنوب با سس انار سرو می شود و برای طرفداران ماهی مزه ی بی نظیری دارد. سبزیجات معطر (گشنیز و شنبلیله) سیر به آن مزه ی خاصی می دهد. معمولاً ماهی کولی را به صورت کبابی، برشته شده و خوراک تهیه میکنند. در اکثر مواقع ماهی کولی را آن قدر سرخ میکنند تا استخوانهای ریز آن در روغن برشته شود و به راحتی قابل خوردن باشد.
بهترین روش تمیز کردن ماهی کولی (به خاطر کوچک بودن جثه آن) این است که روی شعله پخش کن دو طرف آن را کمی کبابی کنید و سپس پوست آن را به راحتی جدا کنید. سپس ابتدا دم ماهی را جدا کنید و سپس انگشت اشاره و شصت را از دو طرف در چشمهای ماهی کولی فرو کنید و نیمه سر ماهی که در دستتان است به سمت پایین (سمت دم ماهی) بکشید تا دل و روده از شکمش جدا شود.
مواد لازم
ماهی کولی : ۸ تا ۱۰ عدد
پیاز : ۳ عدد متوسط
سیر : ۵ حبه خرد یا له شده
سیر تازه : ۱۰۰ گرم ساطوری شده
آبلیمو یا سرکه : ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
زعفران دم کرده : ۳ قاشق سوپ خوری
فلفل سیاه و نمک (یا ادویه ماهی) : به میزان لازم
ماهیها را پاک کنید. پولکها را جدا و شکم آنها را خالی کنید. آنها را بشویید و با موادی که در بالا آورده شده است، آغشته کنید.روی ماهیها را به مدت حداقل ۴ ساعت سلفون بکشید. میتوانید از شب قبل ماهیها را مرینت کنید. ماهیها به سیخ بکشید یا آنها را روی توری قرار دهید و کباب کنید. فلفل دلمهای را هم میتوانید در کنار ماهیها کباب و سرو کنید. در کنار غذا سس انار فراموش نشود.
آموزش درست کردن سس انار :
آب انار: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
سرکه سیب: ۲ قاشق غذاخوری
سس سویا: ۲ قاشق غذاخوری
سیر: ۱ حبه
نشاسته ذرت: ۱ قاشق مرباخوری
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
برای طرز تهیه این سس سالاد انار، سیر تازه را پوست بگیرید و رنده کنید. در یک تابه سیر رنده شده را با روغن کمی تفت دهید تا عطر آن خارج شود. سپس سس سویا و سرکه سیب را به آن اضافه کنید.نشاسته را در آب انار حل کنید و به تابه بیفزایید. مواد را روی حرارت قرار دهید تا کمی غلیظ شود. به سس، نمک، شکر یا طعمدهندههای دلخواه بزنید و بعد از سرد شدن، آن را سرو کنید.